Pinnekjøtt i trykkokeren

Pinnekjøtt er nettopp en av de tingene trykkoker virkelig egner seg godt til. Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må du ha husket på å vanne ut pinnekjøttet, eller kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Men kokingen, den ordner seg selv mens du dekker bordet og setter på julemusikken! (Bildet har jeg tatt sjansen på å låne fra godt.no – der finner du mange gode oppskrifter!)

Oppskriften får du her – men kanskje boken kan være en fin julegave til deg selv eller noen du kjenner? En rimelig trykkoker får du i jernvarehandelen!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

1,5 kg pinnekjøtt
poteter
1 kg kålrabi
vann
salt
pepper
muskatnøtt
kremfløte

Pinnekjøttet vannes ut natten over. Bytt vann en gang. Legg rist eller aller helst pinner i bunn av trykkkokeren. Fyll vann så det dekker pinnene, legg pinnekjøttet over. Kokes under trykk i 1 time. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.

I mellomtiden skreller du kålrabi og deler den i terninger.

Ta opp kjøttet og hold det varmt (pakk inn i aluminiumsfolie og legg et håndkle over). Sett på potetene, i dag må de få en egen gryte. Ta pinnene ut av kjelen. Sil skyen og hell litt tilbake i trykkokeren.

Fyll på 3 dl vann. Legg kålrabibiter i trykkokeren,legg ved et par skrelte poteter delt i terninger og kok under trykk i 5 minutter. Bruk potetmoseren til å stampe kålrabi og poteter til en grov mos. Tilsett litt fløte og malt muskat.

Kan man ha det bedre?

God førjulstid!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search