Annes julekalender: 1. desember

Farley Mowat:
«Båten som ikke ville flyte» – en munter fortelling om kjærlighetsforholdet mellom en mann og hans båt.

Farley var forfatter, men også miljøvernforkjemper. Og det er nettopp det jeg skal fortelle litt om her! På slutten av 60-tallet bosatte han seg på New Foundland. Da en gravid finnhval strandet i en bukt og ikke kom seg ut igjen, ble Farleys forhold til lokalbefolkningen satt på en hard prøve. Farley forsøkte å redde hvalen og han forsøkte også å få verdenspressens oppmerksomhet. Dette var lenge før internett og også telefonforbindelsen ut i verden var dårlig. Farley oppdaget at hvalens familie stadig holdt seg utenfor bukten og kommuniserte med den gravide hvalen. Han så det som en unik sjanse for forskere å komme nær en gravid hval – og forsøkte samtidig med alle midler å redde henne. Deler av lokalbefolkningen var mer interessert i å kjøre nær hvalen i sine hurtigbåter og skremme henne og etterhvert ble det oppdaget stygge merker på ryggen av hvalen.

En sterk historie som du kanskje kan få kjøpt brukt der ute i www-verden. Boken heter: «A Whale for the Killing». Det ligger også en tre timers film basert på boken på YouTube. Filmen er nok tatt opp direkte fra TV-skjermen og har alt av reklame ser det ut til. Kanskje en spesiell opplevelse det og? Amerikansk reklame anno 1981. Eller du kan kjøpe DVD-en på Amazon — for hele 67 dollar!

Ønsker du en muntrere bok, kan du heller gå for «Båten som ikke ville flyte»

Boken er vakkert oversatt av Nina Kristin Nilsen!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/baten-som-ikke-ville-flyte2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.