Annes julekalender: 15. desember:

Reidar Teigen:
«I kano fra Larvik til Nilens kilder» — To kjekke roverspeidere som padler og seiler kano gjennom etterkrigs-Europa – vinterstid!


Om disse to guttene hadde latt seg inspirere av Erling Tambs vites ikke, men de var fra samme byen og valgte kanskje framkomstmiddel ut fra økonomi? Vi er nå kommet halvveis i desember, men jeg vet ikke om det hjelper stort at utdraget under er fra en måned tidligere? Ta en titt ut og tenk deg at det er du som ligger i teltet og at du i morgen skal stå opp, banke råken åpen og legge av gårde i en kano!«Vinden rev og slet i teltet, truet med å spjære det og blåse det ut i brenningen. Det pep i bardunene, og sluddbygene hamret mot teltveggen. Enkelte steder var fuktigheten alt begynt å trenge igjennom. Men Odd følte seg trygg der han lå tørt og godt i soveposen. I lyset fra den blafrende parafinlampen prøvde han å klore ned noen setninger i dagboken. Med ett kom et vindkast som uten pardon gjorde det av med blusset på lampen. Odd slo boken sammen og veltet seg over på siden. Ikke lenge etter hadde Jon Blund tatt seg av ham. Selv ble jeg liggende på ryggen og lytte til bruset og bulderet utenfor. Av og til kunne jeg høre en monoton tåkelur gjennom stormen. Uvilkårlig begynte tankene å kretse omkring begynnelsen til dette eventyret vi hadde gitt oss i vold. Hvorfor i all verden lå vi her en rusket vinterkveld i et dryppende vått tomannstelt ute i den stormpiskede svenske øygarden? Ovenikjøpet på vei til Afrika i kano! Det måtte jo være det reneste vanvidd.»

Forlegger-Anne foreslår at vi satser på godstolen, kakao og bok!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/i-kano-fra-larvik-til-nilens-kilde2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.