Annes julekalender: 3. desember

Leo Löthman:
«Hvorfor ikke Tile?» og «Transportflotte Speer» – to vidt forskjellige fortellinger, begge velskrevne med mer enn et snev av sannhet!

Forsøk å tenke deg finlandssvensk: «Jag skrev och jag skrev och jag skrev. Jag skrev på papper som man gjorde på den här tiden. Jag skrev sju hundra sidor (beklager om svensken ikke er helt korrekt, red. anm.) – det var skiit det jag skrevit. Jag tände et stor bål och brand skiten! Det var bra. Jag børjade skriva om…»

Leo forteller tørt og humoristisk, men samtidig stillferdig om skriveprosessen til det som ble en helt utrolig morsom og underholdene bok: «Hvorfor ikke Tile?» 

Og på sitt helt eget vis har han sikkert opplevd mye av det boken forteller om. Leo la selv avgårde i en liten båt, som 13-åring, sammen med en kamerat. De var borte hele høstferien (jeg har hørt at de stakk av, men ikke fått bekreftet dette, red. anm.) og at de siden, i hver eneste høstferie har lagt avgårde med den knøttlille trebåten.

Leo Löthman har skrevet en rekke andre romaner, på Flyt har vi også boken «Transportflotte Speer – Galeasen Britas ferd fra Åland til Finnmark» og etterhvert kommer «Isnätter». Har du lyst til å lese noe på svensk er det bare å be biblioteket skaffe den eller en av de andre bøkene fra fjernlån!

Helt til slutt må jeg jo også fortelle at da vi lanserte «Hvorfor ikke Tile?» kom Leo for å holde foredrag. Forlegger-Anne var sent ute med å bestille hotell-rom — og det ble dyrt, skrekkelig dyrt! Hvem andre reddet forlaget enn god bryggenabo, museumsfartøyet Alta. Leo fikk bo to netter ombord og ble passet på som en konge! Han uttalte selv at bedre sted kunne han ikke bo… kanskje kommer oppholdet med i en bok en gang?

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/hvorfor-ikke-tile2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken Hvorfor ikke Tile? her[/mk_button]

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/transportflotte-speer” target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken Transportflotte Speer her[/mk_button]

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.