Annes julekalender: 4. desember

Naomi James:
«Første kvinne rundt jorden alene» — Bare tre vendinger til venstre, så en til høyre og hjem kjære hjem!

Å legge av gårde alene jorda rundt i en havkrysser på 53 fot med minimal erfaring kan vel for de fleste virke som det reneste galskap.  Naomi slet i tillegg med mye sjøsyke. Og så viser det seg i et intervju mange år senere at hun ikke helt forsto seg på sextanten og de kompliserte utregningene og at hun ofte blandet bredde- og lengdegrad!!! Da hun «fant» Kanariøyene regnet hun det nærmest som et mirakel! Underveis i seilasen må hun to ganger til land og kunne dermed ikke påberope seg å ha seilt jorda rundt uten stopp. Det hadde jo heller ikke Chichester noen år tidligere, og hun slo i alle fall hans rekord med to dager!

Vel hjemme igjen fortsetter Naomi å seile, men da hennes mann faller overbord underveis i en seilas og omkommer – da vil ikke Naomi ombord i seilbåt igjen. Hun er bare 10 dager fra å skulle føde.

Naomi studerer filosofi, tar en doktorgrad om Wittgenstein og snakker sjelden med journalister. Er du abonnent (eller vil betale) kan du lese en artikkel i SEILmagasinet fra 2013, skrevet av Solfrid Surland. Før Solfrids intervju kan jeg ikke se Naomi intervjuet siden 2005. På Forlegger-Annes egen seiltur i 2014-15 hadde jeg en avtale om å treffe Naomi i Cork/Irland, men tidspress og mannskap som måtte hjem, måtte vi legge over Biscaya uten å ha møtt henne! Neste gang, håper jeg!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/forste-kvinne-rundt-jorden-alene2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.