Annes julekalender: 6. desember

Joseph E. Garland:
«Alene på havet». Garland skrev boken, men helten i boken het Howard Blackburn – han hadde en vilje av stål og en ubegripelig kjærlighet til havet.

Etter at hendene hans forfrøs seg under fiske og det meste av fingrene måtte amputeres, (må skyte inn at han nådde den lille byen Burgeo, der vi finner Farley Mowat, som jeg skrev om 1. desember, mange år senere, red. anm) skulle man tro han for resten av livet ville avholde seg fra havets farer. Den gang ei! Han kom tilbake til hjembyen som en helt og de lokale ville hjelpe han. De startet en lokal «crowd funding» og samlet sammen 500 dollar (kanskje en halv million kroner i dag… eller mer) og dermed åpnet Howard en bar.

Howard ble raskt en vellykket forretningsmann, men var ikke ferdig med havet, nei da!

Han annonserer at han vil krysse havet, alene og i en liten åpen båt. Som sagt så gjort (!) han legger avgårde, regner med at det skal ta 50 døgn – det tar 62 døgn… Om ikke dette var nok en bragd i Howards liv, han velger å ta turen en gang til to år senere. Da når han Portugal på 39 døgn.


En vilje av stål og en ubegripelig kjærlighet til havet… sa jeg det?

Kr. 249,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/alene-pa-havet2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.