Annes julekalender: 7. desember

John Caldwell:
«Vågsom seilas». John var en mann med en vilje og en visjon til å gjennomføre akkurat det han hadde bestemt seg for!

Livet var ikke enkelt for John, han hadde tuberkulose til opp i tenårene, faren var alkoholiker med stor gjeld og som forlot familien da John var 15 år. John hadde fem yngre søsken og klarte å hjelpe moren med all slags små jobber. Han klarte mot alle odds å komme i gang med universitetsstudier, men krigen satte en stopper etter to år. Boken forteller om hvordan John etter krigen vil komme seg til Australia og velger en liten seilbåt som transportmiddel (den eneste muligheten).

Boken er en av forlegger-Annes favoritter og selv om han kanskje ikke «spiste skosålene» eller at haien han trakk ombord var «tre meter», så føler du at det ER SANT! Og blir egentlig historien bedre om han IKKE spiste skosålene?

Etter ferden havner han via flere seilaser opp i Karibia, og er du i de farvann – ta deg en tur til Palm Island (ved Union Island) og tenk deg tilbake i tid. Her var bare sump og myr. John fikk en visjon og hadde viljen; han plantet kokosnøtter som vokste til vakre palmer og Prune Island ble til Palm Island! Han skrev forøvrig en bok til – «Family at Sea» en bok Forlegger-Anne ikke har lyktes å finne. Ta gjerne kontakt om du har den… kanskje verd å gi ut på Flyt Forlag?

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/vagsom-seilas2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]