Annes julekalender: 8. desember

Jerome K. Jerome:
«Tre menn i en båt – for ikke å snakke om hunden». Om tre erkeengelske menn som finner løsningen på sine mange virkelige, men kanskje mest imaginære problemer… de vil legge ut på en båttur!

Det er vel bare å starte med å gratulere 130-åringen! Vi snakker selvfølgelig ikke om mannen, men om boken! Den har ikke vært ute av produksjon noen gang og er oversatt til en rekke språk.

Tilbake til Jerome – han var forfatter og humorist og skrev syv år før «Tre menn i en båt…» boken «Tre i Norge ved to av dem». Den forteller om en ekspedisjon i den norske «villmarken» og om møtene med de «innfødte».

Og så er det jo laget flere filmer da… det er bare å søke på nettet om du foretrekker film framfor bok!

Jerome giftet seg med Georgina (nyskilt på niende dagen) og de la avgårde på bryllupsreise på Themsen i en liten båt – og vi kan jo tenke oss at det inspirerte til hans mest kjente bok! Bare de første 20 årene solgte boken en million eksemplarer verden over! (Det var tider det… red. Annes anm.) Det må jo også nevnes at Jerome ble foretrukket foran Rudyard Kipling da det humorbladet «The Idler» skulle få ny redaktør.

Til slutt et lite sitat fra boken «Tre menn i en båt»: Jeg liker arbeide. Det fascinerer meg. Jeg kan sitte og se på det i timevis.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/tre-menn-i-en-bat—for-ikke-a-glemme-hunden2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken her[/mk_button]