Ukas trykkokeroppskrift: Bacalao på norsk

Vi kjørte en Portugisisk oppskrift i forrige uke – vi kjører like godt på med en til! 

Dette trenger du:

  • 750 g skinn og benfri klippfisk, ferdig utvannet
  • 3 store løk eller 4 mindre
  • En snau kg kokefaste poteter
  • Et par hermetiske røde paprika – finnes på glass eller på boks
  • 2,5 dl god olivenolje
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkete tomater
  • 2 ferske chili eller 2 tørkete
  • et par never gode sorte oliven

Sånn gjør du:

  • Fisken vannes ut og deles i mindre stykker
  • Løk og poteter skrelles og skjæres i tynne skiver
  • Rør tomatpuré, hermetiske tomater og finhakket chili sammen med oljen
  • Skjær paprikaen i tynne strimler
  • Ha litt av oljeblandingen i bunnen av trykkokeren
  • Legg fisk, løk og poteter lagvis med oljeblanding og paprika mellom lagene
  • Tøm resten av oljen over
  • Lokket på, og koker i 15 minutter under trykk
  • Bland oliven i rett før servering.

– Og jeg som trodde at det tok evigheter å lage bacalao!
– Det er mange som lager bacalao i stekeovnen også, det tar et par timer.
– Da tror jeg vi holder oss til hurtigmetoden!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for sine fine oppskrifter!
Er du like glad i Portugal som meg Trine-Amalie?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search