Ukas bok: Lykkelig den som finner sin øy – Hva jeg finner på nettet

Lykkelig den som finner sin øy er skrevet av en helt ekte Rockefeller som seiler på de syv hav i de deilige 50-åra… Forlegger-Annes favoritt-tiår. Vi var i etterkrigstiden og folk var klare for EVENTYR! Noen av de beste reiseskildringene finner vi fra den tiden!

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/lykkelig-er-den-som-finner-sin-oy2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp «Lykkelig den som finner sin øy» her[/mk_button]

Kr. 249,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Jeg søker meg litt rundt om på nettet, men finner lite om denne boken… først ingenting overhodet, så litt mer…

… jeg får to treff på bokomslaget! Den ene boken er til salgs på Amazon for den nette sum av 144 dollar – sjelden vare at bruktbøker er SÅ dyre! Jeg legger ved bildet med copyright YesterYear Books og regner med at jeg ikke får bråk om rettigheter. Denne boken kan det jo være at en av dere faktisk kjøper! Med andre ord reklamerer jeg uten tanke for eget forlag og eget salg for YesterYear Books (og nei, jeg har ingen eierinteresser i firmaet!). Se på det fint omslaget da!!! Og er du ikke rask… er boken kanskje allerede solgt!!!

 

Man on his Island av James Rockefeller Jr.

 

Forøvrig har jeg selv en gammel norsk utgave, med dedikasjonen “From Pebble” (hvis jeg bare finner den, skal jeg scanne inn dedikasjonen og dele den her med dere… hvorfor finner jeg den ikke i hyllen?). Er den verd like mye mon tro? Jeg fikk i alle fall etterhvert vite at Pebble var kallenavnet til James, men det tror jeg ikke antikvariatet jeg kjøpte den i visste. Så jeg kan ha gjort et kupp – et kjempekupp!

På nettet finner jeg et bokomslag til – jeg går videre og ser at boken også ligger ute på Ebay – til den nette summen av 134 dollar! Fint det omslaget her, og veldig tidstypisk. Selv om jeg jo liker utgaven fra Amazon bedre! Hadde jeg hatt masse dollar på bok hadde jeg kjøpt den!

 

Man on his Island av James Rockefeller Jr Ebay

 

Jeg går videre og søker i egne arkiver og gamle eposter og finner ut at James levde i beste velgående i 2008 – han var 82 år gammel.

Jeg gir meg ikke… her må jeg finne ut mer og hvis noen av dere der ute har informasjon å komme med – KOM MED DEN!

Dermed blir den eneste teksten du får lest er baksideteksten fra Flyt Forlags egne utgivelse, samt litt info om forfatteren:

Om boken:
I noen år etter krigen seilte James S. Rockefeller Jr. rundt i en verden som ennå ikke kostet stort, der en sol man ble brun og ikke brent av skinte dagen lang og nattens stjerner hang opp ned, der man plukket himmelsk velsmakende mat rett fra overdådige trær, der menneskene var frie og glade. Stillehavets havner var gjestfrie inntil det mistenkelige, havnemyndighetene tok det piano og alt til sin tid.

Ved reisens slutt befinner den reisende seg på hurtigruten, på vei til Finnmark. Jorden er rund, kan han konstatere og han har en jobb å gjøre. Dessuten har han truffet en kvinne, ingen hvemsomhelst kvinne heller. Som ham har også hun vært i Polynesia. Hun har ikke bare vært der. Liv, som hun heter, har levd et år på Fatu Hiva sammen med sin første mann, Thor Heyerdahl. Hun, Liv, er den fødte hjemstavn for en mann som har fartet storsirkelen rundt i bedagelig lystseilas etter en øy å ankre opp ved.

Om forfatteren:
James Stillman Rockefeller Jr.
«Pebble» som han ble kalt ble født 1926 i New York. Hans far hadde, blant annet som president i First National City Bank i New York, et stort navn i USAs finans­verden, hvilket betydde at Pebble ikke akkurat led noen nød i opp­veksten. Etter å ha tjenestegjort for onkel Sam i tre år, pluss tre års studier, kjøpte han en gammel holk av en tomaster. Sammen med to kame­rater fikk han skuta i seilbar stand, gjorde drømmen til virkelighet og dro utover i Stillehavet mot de mest eksotiske opplevelser. Etter Stillehavs­seilasen havnet Pebble i Norge der han traff Liv (Thor Heyerdahls første kone). I 1956 giftet de seg. I 1957 kom boken «Med Liv ombord». Liv døde så tidlig som i 1969, mens Pebble, kvinnekjær, som han var, giftet seg igjen året etter. I 1983 giftet Pebble seg for tredje gang.

 

Hilsen Forlegger-Anne

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.