Fårikål i trykkoker… ideelt for båt/hytte/hjem…

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Jeg bruker 5 minutter før lunch for å legge inn oppskriften… du kjøper kjøtt/kål/poteter på vei hjem fra jobb… Vel hjemme tar det ikke stort mer enn en halvtime (ok da… litt lenger tid tar det kanskje) å tilberede den deiligste fårikål!

Oppskriften er ikke akkurat forlagssjef Annes egen, men den er hentet fra boken ABC for trykkoker av vår kjære Trine Amalie (med så flott navn, holder det med fornavn)!

Over til oppskriften:

Dette er av de rettene som virkelig lar en forstå at en trykkoker er et vidunderlig kjøkkenredskap. Gjør som du pleier å gjøre, fårekjøtt (lammekjøtt) og biter av hodekål lagvis i gryta, mye hel pepper og litt salt mellom lagene. Pleier du å strø på litt mel, gjør du det – jeg dropper melet. Husk at kål avgir mye kraft når den kokes. Jeg hadde i altfor mye vann ved første forsøk. Det holder med 4 dl.

Til 4 personer brukte jeg:
ca. 1,8 kg lammekjøtt
1 kålhode i biter
1 hel pose hel pepper – skal det være så skal det være
litt salt

Når trykket er oppe, setter du på potetene. Da er alt sammen ferdig omtrent samtidig. Koketid ­20 minutter!

Og boken, den får du her:

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Button text[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.