Fennikel i trykkoker

Gjesteblogger (og datter Amanda) har testet boka og egen trykkoker – vi kjører reprise på denne i anledning 17. mai! Gratulerer med dagen folkens!!!

Fennikel- og laksesandwich

På en familieseiltur for noen år siden var vi i København, på en av mine vandringer rundt i byen fant jeg en liten rar cafe. Jeg kjøpte meg en sandwich med fennikel og laks, som jeg var litt skeptisk til og en stor is kaffe. Jeg ruslet ned til bryggekanten og satte meg der i solen for å spise. Det er den beste sandwichen jeg har spist i solskinnet på bryggekanten så langt i mitt liv. Så når mamma AKA Forlegger-Anne ga meg boken ABC for trykkoker ble jeg veldig glad for å se at kapittel F begynner med Fennikel. Med utgangspunkt i kokeoppskriften av fennikel har jeg laget København-sandwichen som var så god.

Prøv den da vel!

 

Ingredienser til 2 store sandwicher:

  • 1 fennikel
  • Salt, pepper og muskatnøtt

 

Dressing:

  • 2 ts creme frech
  • 1 ts sitron saft
  • 1 ts sennep
  • Revet sitronskall
  • Salt og pepper
  • En liten håndfull gressløk

1 stekt laksefilet (kan være kalde rester eller varm nystekt)
4 brødskiver (Jeg brukte ristet brød, men bruk det du har og liker best)

 

«syltet» løk:

  • ½ rød løk
  • 2 ss eddik (alle eddiker med smak du liker kan brukes)

 

Så enkelt er det:

Start med å kutt fennikelen i to og legg den i trykkokeren. Tilsett 2 dl vann, salt, pepper og revet muskatnøtt. Sett på lokket og la den koke under trykk i 8 minutter.

Mens fennikelen koker kutter du løken i pene tynne strimler, legger i en bolle med eddiken og setter bollen til side.

I en annen bolle blandes alle ingrediensene til dressingen og rører godt om. Når fennikelen er kokt ferdig og kjølt seg litt ned, kutter du den opp i biter og putter oppi bollen med dressing og rører forsiktig rundt.

Hvis du har reste-laks er det bare å dele den opp i små biter, om du steker laks venter du til den har kjølt seg litt ned og deler den opp.

Om du ønsker kan du lage en blandet salat og putte fisken rett oppi fenikkelen og dressingen. Ellers har du de hver for seg og legger de lagvis på brødskiven.

Når du har lagt et godt lag av fennikel og laks på skiva legger du rødløken i pene skiver på toppen, ikke for mye men nok til å få litt smak. Legg en skive på toppen så det er lettere å spise.

Serveres gjerne med godt potetgull og noe kaldt å drikke. Aller helst på bryggekanten eller om bord i båt så klart.
Vel bekomme og håper det smaker!

 

Amanda

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.