Forrige ukes bok – Red Admiral… vi seilte med dem i 2001-2002

Hui hvor det går – denne glemte forlegger-Anne å publisere i forrige uke… så jeg kjører den like godt ut nå!

I desember 2000 havnet jeg nede med prolaps – ikke moro… heldigvis ble det IKKE operasjon, men derimot hjemmetilværelse (delvis sofa og delvis å gå rundt i leiligheten) i flere måneder. Etterhvert hadde jeg arbeidet meg gjennom det TV-en hadde å tilby på den tiden og jeg plutselig tok jeg meg i å se brasiliansk (og ganske dårlig) såpeopera hver dag. Alle de gode bøkene hadde jeg lest ut for lenge siden. Min mann foreslo at jeg skulle ta en titt i hylla hans – båtbøkene, mange fra bokklubben Båt & Bok, flotte utgivelser for øvrig! Jeg ble bitt av basillen og leste meg gjennom hylla på 1-2-3. Akkurat den med familie i flåte i to måneder kunne han ha holdt unna meg!

Uansett – resultatet ble som følger: en dag glapp det bare ut av meg «Skal vi ikke like godt dra på langturseilas» – og jo da, vi bestemte oss på dagen, brukte et knapt halvår på å forberede oss. 14. juni la vi avgårde!

Nei ikke i Red Admiral – båten vår het (og heter) DVINA. Tegnet for oss av Cecil Stephansen og bygget i Arkhangelsk/Russland. Helt nord i Norge, Barentshavet, inn Kvitesjøen og langt der inne ligger elven DVINA og byen Arkhangelsk. I alle fall, familien på fire la avgårde i DVINA og underveis ble mannskapet på Red Admiral (de hadde kjøpt båten av Hoff-familien) gode venner og seilkamerater. Gutta ombord ble som våre to, lysere i håret og brunere på kroppen for hver dag som gikk. Hadde vi det fint? Ja, gjett om! Opplevelser? Ja – så mange og så fine at vi (og heller ikke barna) noen gang glemmer dem!

Her et bilde fra Madeira – vi ligger for anker i Funchal, i bakgrunnen en cruisebåt – men kan dere se hva som befinner seg i hengekøya? Det ligger selvfølgelig ikke en båt i hengekøya… det ser bare sånn ut – nei, ut på reden ligger en replika av «Santa Maria» (dere kjenner vel historien om Christopher Columbus?).

Det er fint å mimre… men bedre å lese om seilaser… og enda bedre er det å planlegge og legge avgårde!!! Har du barn ombord er det supert! Som Astrid på Red Admiral en gang sa:

Jeg synes synd på dem som ikke har barn ombord!

Og er du redd for hva skolen sier… det er skoleplikt og undervisningsplikt… enkelt og greit og ingen ting å lure på! Sett en dato – sett seil – legg avgårde!

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/red-admiral2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken «Red Admiral» her[/mk_button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

Hilsen forlegger-Anne

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.