Hvordan lage eksotisk kyllinggryte i trykkokeren?

Ofte er det bare små endringer som skal til for at en kjent rett får et helt annet preg. Her er det saften av lime som gir en ny snert til sausen. Ananas blandet inn etter koking gir retten en fin balanse mellom det søte og det sure. Vil du gjøre smaken enda mer eksotisk, bytter du ut noe av vannet med en liten boks kokosmelk.

Dette trenger du:

  • 5 dl vann
  • 2 ts tørket estragon
  • 1 rød chili i små biter
  • ½ sellerirot i biter
  • 1 terning hønsebuljong
  • 6 – 8 kyllingbryst og/eller lår
  • 3 lime
  • 1 liten boks ananas i biter Maizena jevner lys

 

Sånn gjør du:

  • Press saften av 3 lime
  • Del kyllingbryst og -lår i to
  • jern skinnet hvis du bruker kyllinglår
  • Ha alt i kjelen
  • Kokes under trykk i 10 minutter
  • Slipp ut dampen, rør inn ananasen med juicen
  • Jevn ev. sausen med Maizena jevner
  • Serveres med kokt ris

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for den fine oppskriften og alle de andre i boken!!!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search