Ukas trykkoker-oppskrift: fårikål selvfølgelig!!!

Oppskriften er hentet fra Trine Amalies kokebok, men med forlegger-Annes egne justeringer. Prøv selv og se om du liker denne måten å lage fårikål på!

Dette er av de rettene som virkelig lar en forstå at en trykkoker er et vidunderlig kjøkkenredskap.

Gjør som du pleier å gjøre:

Fårekjøtt (eller lammekjøtt) og biter av hodekål legges lagvis i gryta, mye hel pepper og litt salt mellom lagene. Forleggerens egen variasjon: hele uskrellede poteter rett i gryta! Pleier du å strø på litt mel, gjør du det – jeg dropper melet. Husk at kål avgir mye kraft når den kokes. Jeg hadde i altfor mye vann ved første forsøk. Det holder med fire dl vann.

Du trenger (til 4 personer):

  • ca. 1,8 kg lammekjøtt
  • 1 kålhode i biter
  • 1 kilo uskrellede poteter (mer eller mindre etter eget behov)
  • 1 hel pose hel pepper – Forlegger-Anne tok litt fra pepperbøssa…
  • Salt – ForleggerAnne bruker i følge sin mann alltid for lite salt… men salting kan man da gjøre etterpå?

Oppskriften er nesten for enkel:

Når trykket er oppe, setter du klokka på ­20 minutter, dekker bordet, tar deg en dusj eller en hvil… og vips er maten ferdig!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search