Trykkokeren er alle seileres beste kjøkkenredskap

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Her kommer oppskrifter framover! Kjøp deg en trykkoker og kokeboken ABC for trykkoker. Her får du en oppskrift å starte med:

Jegergryte i trykkokeren
Dette er en klassiker. Grei og lett å lage, ingre­diensene finner du i de fleste forretninger. Finner du sopp, er du heldig. Men plukk bare de soppene du er sikker på. Finner du ikke sopp, tyr du til det som finnes i nærmeste matbutikk. Er du virkelig smart, plukker du sopp som du tørker. Det er veldig greit å ha med seg på ferie og på hytta. Da kan tørket ­sopp komme med i gryta fra starten av.

1 pose reinskav
2 ss smør
1 purre
3 dl vann
salt og pepper
1 dl rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
10 einerbær, knuste
2 dl tyttebær eller tyttebærsyltetøy
300 g skogssopp eller sjampinjong
4 skiver bacon
4 skiver brun ost

Tin reinskavet i posen. Smelt smøret i trykk­kokeren, ha reinskavet i og brun det lett. Purren renses og deles i tynne skiver, has i gryta sammen med vannet og melken. Salte og pepre. Einerbærene knuses i morter ­eller liknende og has i gryta sammen med tytte­bær. Lokket på og kokes under trykk i 15 min.

I mellomtiden steker du de delte baconskivene og bruner soppen i fettet. Rør hvetemelet i rømmen. Når trykket er gått ned, røres rømmen i gryta. Brunosten deles i mindre biter og has i sausen. Rør godt rundt så osten smelter. Soppen og baconet tilsettes til slutt.

Serveres med potetmos, ris eller kokte poteter. Finner du ikke tyttebær, kan du godt bruke tyttebærsyltetøy, den lille søtsmaken gjør ikke retten noe verre, snarere tvert imot.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.