Kirsebærpai i trykkokeren – er det mulig?

Kirsebærpai fra Normandie

Forfatter Trine Amaile forteller:

Den sommeren jeg var 19, var jeg utvekslings­student i Frankrike. Faren i familien var frukt- og grønnsaksgrossist. Moren og mormoren var fra Normandie og tilbrakte de fleste våkne timer på ­kjøkkenet der alt ble gjort på «gammelmetoden». Jeg har vel aldri spist så mye så god mat verken før eller senere. Noe av det beste vi fikk til dessert var kirsebærpai.

500 g kirsebær
50 g sukker
60 g mel
½ ts vaniljesukker
1 egg
1 ¼ dl melk
¼ dl fløte
smør til formen
melis

Er det ikke sesong for kirsebær kan du bruke en boks hermetiske. Del kirsebærene i to og ta ut steinen. Smør en form som går nedi trykkokeren. Legg en rist i bunnen, fyll i vann opp til risten. Sett formen på risten og legg kirsebærene i. Visp sammen mel, sukker, vaniljesukker, melk, fløte og egg og hell røren over kirsebærene. Kokes under trykk i 12 minutter. Løft ut formen ved hjelp av pølseklype og pinsett. Dryss melis over og server paien varm.

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Button text[/mk_button]Her passer det ekstra bra at kjøp-knappen er kirsebærrød! kjøp her[/button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.