Lær å seile åpen tradisjonsbåt i sommer!

Lær å seile åpen tradisjonsbåt

Det blir sannsynligvis nok en deilig Norges-ferie på mange av oss i år — og det trenger vi vel ikke å klage over? Har du en liten tradisjonsbåt på hytta, har du kanskje seil til den også? Litt seint i sesongen er det kanskje å få sydd opp et seil… men kanskje til neste år? Men HAR du seil, dra båten uten av naustet eller sjøboden, rigg den for seilas (sjekk været) og legg avgårde. Turer i nære omgivelser er jo så utrolig fint! Og med boken i hylla (ikke glem å lese den… lærer du det mest nødvendigste!)

God seilas!

Om boken:
Boken gir deg en enkel innføring i roing og seiling av små, åpne tradisjonsbåter. Forfatterne Tora Heide, Lise Trangsrud og Terje Planke er erfarne seilere. De har alle tette bånd til Forbundet KYSTEN og lang erfaring fra veiledning i kystfriluftsliv med å lære opp andre i tradisjonsbåtseiling.

Du får en innføring i alt det praktiske fra sjøsetting til opprigging, roing og seiling med råseil- og spriseilbåter. Før du legger utpå går vi igjennom sikkerhet, vær og vind, og hva som gjør båten sjøklar. Det er egne kapitler om knop og stikk, vikeplikt, håndtering av ulykker, fortøyning, kystfriluftsliv samt forklaring av ord og uttrykk. Boka er skrevet til deg som ønsker å ro og seile små, åpne tradisjonsbåter.

Etter å ha lest boken forstår du det grunnleggende. Det gir deg et springbrett for å utforske det hele gjennom praktisk seilas som mannskap eller til rors. Boka er tilegnet nybegynneren, men passer like bra om du har seilt moderne lystbåter eller om du har en del erfaring fra tradisjonsbåter. Målet er at du skal kunne utvikle deg der du er.

Bestill her (Flinke folk hos Nautisk sender ut for Flyt)