Ukas trykkokeroppskrift: PINNEKJØTT

(HUSK UTVANNET KJØTT!!!) Forlegger-Anne var så heldig å få pinnekjøtt hos tante Gerd og onkel Hans søndag kveld. Takk! Det var såååååå godt!!! Jeg tenker at det må da være helt ok å spise pinnekjøtt i november… man MÅ ikke vente til jul… synes nå jeg da!

Og pinnekjøtt er nettopp en av de tingene trykkoker virkelig egner seg godt til!

Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må du ha husket på å vanne ut pinnekjøttet, eller kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Men kokingen, den ordner seg selv mens du dekker bordet og setter på god musikk! (Bildet har jeg tatt sjansen på å låne fra godt.no – der finner du mange gode oppskrifter!)

Oppskriften får du litt lenger ned:

… men kanskje boken kan være en fin julegave til deg selv eller noen du kjenner? Og at du vil bestille den med en eneste gang? En rimelig trykkoker får du i jernvarehandelen! Er du usikker på hva du skal velge, sjekk gjerne litt rundt! Forlegger-Anne har to – en her i Norge som vi kjøpte i på Madeira i 2001 – den andre er blitt med BareBare til HutaHeiti (Tahiti). Bruker begge to stadig vekk!

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Du trenger:

 • 1,5 kg pinnekjøtt
 • Poteter
 • 1 kg kålrabi
 • Vann
 • Salt
 • Pepper
 • Muskatnøtt
 • Kremfløte

Oppskriften er veldig enkel:

 1. Pinnekjøttet vannes ut natten over. Bytt vann en gang. Legg rist eller aller helst pinner i bunn av trykk-kokeren. Fyll vann så det dekker pinnene, legg pinnekjøttet over. Kokes under trykk i en time. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.
 2. I mellomtiden skreller du kålrabi og deler den i terninger.
 3. Ta opp kjøttet og hold det varmt (pakk inn i aluminiumsfolie og legg et håndkle over). Sett på potetene. Ta pinnene ut av kjelen. Sil skyen og hell litt tilbake i trykkokeren.
 4. Fyll på tre dl. vann. Legg kålrabi-biter i trykkokeren, legg ved et par skrelte poteter delt i terninger og kok under trykk i fem minutter. Bruk potet-moseren til å stampe kålrabi og poteter til en grov mos. Tilsett litt fløte og malt muskat.

 

Kan man ha det bedre?

God november!

Hilsen Forlegger-Anne

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.