Ukas trykkokeroppskrift: PINNEKJØTT

Jeg tenker at det må da være helt ok å spise pinnekjøtt i februar, du finner det i butikken fremdeles! Og pinnekjøtt er nettopp en av de tingene trykkoker virkelig egner seg godt til!

Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må du ha husket på å vanne ut pinnekjøttet, eller kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Men kokingen, den ordner seg selv mens du dekker bordet og setter på god musikk! (Bildet har jeg tatt sjansen på å låne fra godt.no – der finner du mange gode oppskrifter!)

Oppskriften får du litt lenger ned:

… men kanskje boken kan være en fin gave til deg selv eller noen du kjenner? Og at du vil bestille den med en eneste gang? En rimelig trykkoker får du i jernvarehandelen! Er du usikker på hva du skal velge, sjekk gjerne litt rundt! Forlegger-Anne har tre – en ombord på skøyta Dvina, den kjøpte vi på Madeira i 2001 – den andre ble med BareBare til HutaHeiti (Tahiti). Og så til slutt… kjøpte jeg en på Finn.no – og i den, lå utrolig nok… boken ABC for trykkoker!

KJØP HER:

Du trenger:

  • 1,5 kg pinnekjøtt
  • Poteter
  • 1 kg kålrabi
  • Vann
  • Salt
  • Pepper
  • Muskatnøtt
  • Kremfløte

Oppskriften er veldig enkel:

  1. Pinnekjøttet vannes ut natten over. Bytt vann en gang. Legg rist eller aller helst pinner i bunn av trykk-kokeren. Fyll vann så det dekker pinnene, legg pinnekjøttet over. Kokes under trykk i en time. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.
  2. I mellomtiden skreller du kålrabi og deler den i terninger.
  3. Ta opp kjøttet og hold det varmt (pakk inn i aluminiumsfolie og legg et håndkle over). Sett på potetene. Ta pinnene ut av kjelen. Sil skyen og hell litt tilbake i trykkokeren.
  4. Fyll på tre dl. vann. Legg kålrabi-biter i trykkokeren, legg ved et par skrelte poteter delt i terninger og kok under trykk i fem minutter. Bruk potet-moseren til å stampe kålrabi og poteter til en grov mos. Tilsett litt fløte og malt muskat.

 

Kan man ha det bedre?

God februar… sola skinner og snart er det vår!

Hilsen Forlegger-Anne