Ukas trykkokeroppskrift: PINNEKJØTT

Pinnekjøtt er nettopp en av de tingene trykkoker virkelig egner seg godt til!

Pinnekjøtt på en helt vanlig onsdag? Ja – hvorfor ikke!!!

Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må du ha husket på å vanne ut pinnekjøttet, eller kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Men kokingen, den ordner seg selv mens du dekker bordet og setter på julemusikken! (Bildet har jeg tatt sjansen på å låne fra godt.no – der finner du mange gode oppskrifter!)

Oppskriften får du her

– men kanskje boken kan være en fin julegave til deg selv eller noen du kjenner? En rimelig trykkoker får du i jernvarehandelen, usikker på hva du skal velge, sjekk litt rundt!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Du trenger

  • 1,5 kg pinnekjøtt
  • Poteter
  • 1 kg kålrabi
  • Vann
  • Salt
  • Pepper
  • Muskatnøtt
  • Kremfløte

Oppskriften er veldig enkel:

  1. Pinnekjøttet vannes ut natten over. Bytt vann en gang. Legg rist eller aller helst pinner i bunn av trykk-kokeren. Fyll vann så det dekker pinnene, legg pinnekjøttet over. Kokes under trykk i en time. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.
  2. I mellomtiden skreller du kålrabi og deler den i terninger.
  3. Ta opp kjøttet og hold det varmt (pakk inn i aluminiumsfolie og legg et håndkle over). Sett på potetene. Ta pinnene ut av kjelen. Sil skyen og hell litt tilbake i trykkokeren.
  4. Fyll på tre dl. vann. Legg kålrabi-biter i trykkokeren, legg ved et par skrelte poteter delt i terninger og kok under trykk i fem minutter. Bruk potet-moseren til å stampe kålrabi og poteter til en grov mos. Tilsett litt fløte og malt muskat.

 

Kan man ha det bedre?

God førjulstid!

Hilsen Forlegger-Anne

Recent Posts

Start typing and press Enter to search