Ukas bok: Jorden rundt med Trekka – les første kapittel

John Guzzwell hadde lenge rekorden for å ha seilt jorden rundt i den minste båten noensinne — Trekka var knapt 21 fot. Båten hadde han bygget selv og i løpet av jordomseilingen tok han en pause og seilte med Beryl og Miles Smeeton (fra boken «En gang er nok»). Den vesle båten har vært jorden rundt – ikke bare en gang, men hele tre ganger.

Ta en kikk på dette innslaget! Trekka ble restaurert i 2011 og du finner henne på det Maritime museet i byen Victoria i British Colombia, der John bygget henne og seilte henne fra i 1950!

John ble født i 1930 – det har ikke lykkes å finne ut om han lever, i såfall fyller han jo 90 år i år. Noen som vet mer om Johan Guzzwell eller som har besøkt museet hadde det vært fint med tilbakemelding!

Litt om boken:

Hun var liten og robust; han var ung og full av pågangsmot — sammen skapte de historie!

Seilbåten Trekka var drøye 20 fot og få vil finne på å legge avgårde på åpent hav i en så liten båt i våre dager. Men eventyrer, båtbygger og kaptein John Guzzwell, gjennomførte det utrolige i dette nøtteskallet av en båt; han seilte jorda rundt og han seilte helt alene.

John beskriver byggingen av Trekka og seilasen jorda rundt, grundig og med kjærlighet.

Trekka hadde i mange år rekorden som den minste båten som noen gang hadde seilt jorda rundt, og båt og kaptein har en solid plass i den maritime historien!

Underveis i egen jordomseiling forlater John Trekka for en periode og blir med det kjente seilerekteparet Smeeton i båten Tzu Hang (den historien kan du lese i «En gang er nok»)… en spennende og ikke minst dramatisk seilas…

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/jorden-rundt-med-trekka” target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken her[/mk_button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.