Ukas bok: Jorden rundt uten stopp – Les første kapittel

«Golden Globe 2018/19 er snart over, du følger vel med? – her går vi 50 år tilbake i tid og lever sammen med Robin-Knox Johnston over lengre tid…»

Last ned og les første kapittel!l

les-jorden-rundt-uten-stopp

Om boken:
Terje Dahl, oppvokst i asfaltjungelen og hardt arbeidende i reklamebransjen var lei av storbylivet og jobben som tekstforfatter. Han bestemmer seg rett og slett for å si opp jobb, selge leiligheten for så å legge ut på havet. Båten han velger er kanskje trygg, men den er liten, bitteliten, knappe 22 fot. Venner og familie synes han sprø og båten får navn deretter – Coco Loco. En så liten båt har ingen nordmann noen gang seilt så langt med.

Boken beskriver en bragd av de helt store innenfor seilsporten. Vi er tilbake i 1968. Hvem kan bli den første til å seile jorden rundt uten en eneste stopp og ganske alene? Avisen Sunday Times utlyser regattaen – Golden Globe – og Robin Knox-Johnston bestemmer seg for at troféet skal hentes hjem til Storbritannia og det skal hentes hjem – ja nettopp – av ham selv.

Vi blir med på en utrolig ferd jorden rundt med land i sikte men aldri under føttene. Vi kjenner at barometeret synker og vi vet at det vil blåse opp… til storm? … til orkan? Søvn blir det i perioder lite av og mat like så. Båten krever kontinuerlig stell og det meste må på et eller annet tidspunkt repareres. Vi lar oss rive med av Knox-Johnstons nokså nøkterne beskrivelser av en beinhard tilværelse både fysisk og psykisk. Vi forflytter oss til en tid ikke særlig langt tilbake, men med få og svært enkle hjelpemidler, noe som fascinerer en «moderne» seiler og gir rom for ettertanke.

Boken er klassisk designet, i hardcover og med en fin silkesnor til bokmerke!

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Hilsen Forlegger-Anne

Recent Posts

Start typing and press Enter to search