Ukas bok: LIVBÅTEN – Anne fortsetter å lese…

Jeg satte meg ned for å lese og planla jo egentlig å lese litt mer av gangen. Men sånn ble det ikke! Så her får du LIVBÅTEN i fire korte deler. Håper det virker hos deg – hvis ikke er det fint om du sier i fra! Du kan også høre meg lese på Spotify (Søk på «Anne leser høyt fra boken…» eller Appen ANCHOR og kanskje også andre Apper etterhvert!

 

Vi beveger oss 76 år tilbake i tid — til annen verdenskrig og til krigsseilernes hverdag. En stillferdig men spennende beretning skrevet av Oddmund Ljone i nært samarbeid med kaptein Toralf Andersen. Boken har blitt utgitt flere ganger, men vært ute av salg lenge nå!

Om du ikke har lyst til å høre meg lese, eller få med deg et helt kapittel (det var ganske langt) kan du laste ned og lese første kapittel på smartphone, nettbrett eller pc. Eller skriv ut og les på papir!

les-livbaten

Om boken:

3000 mil i åpen livbåt gjennom 30 døgn. Boken forteller om livbåtseilasen etter Ferncastles forlis i juni 1943, tusen mil vest av Australia. Det ble skrevet om boken: «For oss som helt fra krigens dager har kjent til Ferncastle–mennenes ferd tvers over Det indiske hav i livbåt til Madagaskar, er det en gripende opplevelse å få dette fremstilt i sammenheng. Boken er et mektig epos over norske sjømenns utrolige hardførhet og ut­holden­­het. Nettopp ved sin enkle skildring av de små tingene, de daglige opplevelsene gjennom 30 døgn i en livbåt, blir boken mer spennende enn noen sjøroman. Sjørokket, sulten, tørsten — og Timians kjærlighet til jorden og hans fantas­i­forestillinger vil leve videre i vår erindring. For­søket på å gi kameratene en «skikkelig» begravelse, avdekker selve urgrunnen i sjø­mannens sinn. Boken er positiv i sin innstilling til menneskene og derfor en av de virkelig verdi­fulle krigsskildringene vi har fått i norsk litteratur.»

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/livbaten” target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken her[/mk_button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

 

Hilsen Forlegger-Anne

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.