Ukas bok: Over Atlanteren i et Egg – en billedartikkel

Det finnes heldigvis noen fine bilder av Brude-egget – så her får du dem rett og slett som en liten billedartikkel!

egg13 egg11  egg2

Dette er fortellingen om en heltedåd av de største i norsk sjømannshistorie. Av uransakelige årsaker ble dåden glemt – kanskje fordunstet den i oppstyret omkring unionsoppløsningen i 1905?

I det skjebnesvangre året 1904, da Ålesund brenner ned til grunnen, legger Ole Brude avgårde i sitt stålegg «Uræd». Ole vil bevise at et overbygd redningsfartøy er det eneste riktige. I fem måneder, gjennom de verste høst- og vinterstormer, tilbringer Ole og hans tre kamerater mesteparten av sin tid inne i egget.

egg9 egg7 egg5

Sigmund Strøm skaper en dramatisk beretning, en blanding av fiksjon og fakta. Resultatet blir en spennende beretning, like stormfylt som havet selv, drivende godt skrevet.

Og til slutt… «Uræd» døde ikke, ifølge myten. Egget ble kjøpt av et stort stålverk som smeltet det om og leverte stål til mange skip over hele verden. Har et skip en gang fått en bit av «Uræd»s metall i seg, kan det aldri synke. Man kan aldri vite noe sikkert om legender – de er bare til å tro på.

egg4

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”https://www.nautiskfritid.no/products/over-atlanteren-i-et-egg2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken «Over Atlanteren i et egg» her[/mk_button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

Hilsen Forlegger-Anne

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.