Hvordan lage Biff Stroganoff i trykkokeren

Biff Stroganoff er en enkel, rask og god rett å lage i trykkokeren. Den må vel også kunne kalles en klassiker. Men som så mange gode, gamle travere, er den mer  sjelden å se på menyene i våre dager. Den fortjener å komme til heder og verdighet igjen, enig?

Dette trenger du:

  • 600 g storfekjøtt
  • 250 g fersk sjampinjong
  • 4 løk
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • 1 ts mild paprika
  • 2 dl vann
  • ½ buljongterning
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 ½ dl rømme

 

Så enkelt er det!

  • Kjøttet skjæres i strimler på størrelse med en finger
  • Løken skrelles og skjæres i skiver
  • Kjøttet stekes lett i smør i trykkokeren, så får løken surre med et par minutter
  • Krydderet has i sammen med smuldret ­buljongterning, vann og tomatpuré
  • Rør det hele litt sammen, sett på lokket
  • Kokes under trykk i 15 minutter.
  • Soppen deles i skiver, det går greit med en eggedeler hvis de er ferske nok
  • Stekes i stekepanne og settes til side
  • Slipp ut dampen, rør i rømmen og sopp
  • Serveres med potetmos.

Hvis du er så heldig at du kan få kloa i et elghjerte eller to, gjør det seg også godt som Biff Stroganoff. Koketiden økes da til 20 minutter.

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for den fine oppskriften og alle de andre i boken!!!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search