Ukas trykkokeroppskrift: Coq au vin

Coq au vin i trykkokeren – vi gjør en vanskelig oppskrift enkel!!!

Nå snakker vi festmåltid. Festmåltid på en helt alminnelig onsdag? Ja – hvorfor ikke sier både forfatter-Trine-Amalie og forlegger-Anne! Vanskelig og tidkrevende? Slett ikke – ikke på Trine Amalies måte!

Dette trenger du:

  • 1 rå kylling i biter, eller tilsvarende av kyllinglår og/eller kyllingbryst
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør
  • ½ flaske rødvin, billig eller alkoholfri 1 terning hønsebuljong
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts tørket timian eller helst en neve frisk 4 sjalottløk, hakket
  • 250 g frisk sjampinjong i skiver salt og pepper
  • 2 laurbærblad
  • litt finklippet persille

 

Og så enkelt er det:

  • Del bacon i biter og stek dem litt i smør i trykk- kokeren
  • Legg delt kyllingkjøtt i og brun det lett
  • Tilsett resten bortsett fra sopp, løk og persille
  • Kokes under trykk i 15 min
  • I mellomtiden bruner du løk  og sopp i en stekepanne
  • La trykket gå ut, sett kjelen tilbake over varmen og ha i sopp og løk
  • Varmes opp
  • Persilledryss over ved servering
  • Godt landbrød eller hvitløksbrød gjør seg ved siden av.

 

Verre er det ikke! Og vi snakker altså festmåltid, laget på dypfryst kylling fra First Price! På en helt alminnelig onsdag!!!

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Hvordan lage fårikål i trykkoker