Ukas trykkokeroppskrift: Dahorp – underlig navn – men nå er det tid for LAM!

Dahorp

Trykkokebokforfatter Trine Amalie har reist i egen båt gjennom Europa til Svartehavet. For henne virker det som om landene i Øst-Europa har vært flinkere enn oss til å ta vare på sine mattratdisjoner og ikke forflate tilbudet ved å la nyvinninger som hamburger, kebab og pizza fortrenge de lokale rettene. I Øst-Europa brukes også mye suppe, kald eller varm, hele året. Dahorp er en klassisk serbisk rett, en slags mellomting mellom suppe og gryterett.

Dette trenger du:

  • 500 g lammebryst uten ben
  • 4 ss smør
  • 1 suppekvast (noen stilker timian, persillestilker, sellerigrønt, oregano pakket inn i noen grønne blader fra en purre) eller 2 ts tørkete urter
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk,  hakket
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 grønn paprika i strimler 1 liter vann
  • 3 buljongterninger
  • 2 ½ dl ris, ikke hurtigris 1 ss eddik
  • salt og pepper

Sånn gjør du det:

Skjær kjøttet i terninger og brun dem lett i smør i trykkokeren. Så har vi alt det andre oppi og koker under trykk i 17 minutter. Ta ut suppekvasten, smak til med salt og pepper og server med godt landbrød til.

Enkelt – eller hva?

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

Bildet har forlegger-Anne tatt på egen tur – på Fair Isle

Ha en fin dag!

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search