Ukas trykkokeroppskrift: Dahorp – underlig navn – men nå er det tid for LAM!

Dahorp

Trykkokebokforfatter Trine Amalie har reist i egen båt gjennom Europa til Svartehavet. For henne virker det som om landene i Øst-Europa har vært flinkere enn oss til å ta vare på sine mattratdisjoner og ikke forflate tilbudet ved å la nyvinninger som hamburger, kebab og pizza fortrenge de lokale rettene. I Øst-Europa brukes også mye suppe, kald eller varm, hele året. Dahorp er en klassisk serbisk rett, en slags mellomting mellom suppe og gryterett.

Dette trenger du:

  • 500 g lammebryst uten ben
  • 4 ss smør
  • 1 suppekvast (noen stilker timian, persillestilker, sellerigrønt, oregano pakket inn i noen grønne blader fra en purre) eller 2 ts tørkete urter
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk,  hakket
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 grønn paprika i strimler 1 liter vann
  • 3 buljongterninger
  • 2 ½ dl ris, ikke hurtigris 1 ss eddik
  • salt og pepper

Sånn gjør du det:

Skjær kjøttet i terninger og brun dem lett i smør i trykkokeren. Så har vi alt det andre oppi og koker under trykk i 17 minutter. Ta ut suppekvasten, smak til med salt og pepper og server med godt landbrød til.

Enkelt – eller hva?

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen

Bildet har forlegger-Anne tatt på egen tur – på Fair Isle

Ha en fin dag!

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Hvordan lage fårikål i trykkoker