Ukas trykkokeroppskrift: Fransk løksuppe

Nattmat — den beste!

  • De som seiler om natten trenger nattmat.
  • Det gjør av og til de som er sent oppe også.
  • På seiltur er det mange som tyr til sjokolade, nøtter, rosiner og den slags.
  • Og det er vel og bra. Med raske karbohydrater holder man seg våken. Men alle som har vært med på nattseiling vet at natten er kaldest rett før solen står opp. Da hjelper det ikke med sjokolade og nøtter, da trenger vi noe varmt.
  • Og fortrinnsvis noe som er raskt å lage.
  • Da gjør vi som franskmennene, som natte-vandrerne i Paris.
  • Vi lager løksuppe!

Du trenger:

  • 300 g løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 40 g smør
  • 2 ss mel
  • 1,25 liter vann
  • 3 terninger kjøttbuljong salt og pepper
  • loffskiver
  • revet ost

Sånn gjør du:

Skrell løken, del dem i to og skjær dem i skiver. Skrell og hakk hvitløken. Smelt smøret i trykk- kokeren, la løk og hvitløk surre til løken er blank men ikke brun. Strø på mel, la det tykne litt, og hell så ved vannet. Buljongterningene smuldres i. Salte og pepre, lokket på og så koker suppen under trykk  i 10 minutter.

Den ekte franske løksuppen serveres med en loff-skive i hver suppebolle og revet ost over som gratineres i ovnen. Det kan være vanskelig i båten. Har du en metallrist, av den typen som egentlig er til å sette varme kjeler på, kan du legge denne over lavt bluss på gassen og riste brødskiver. Pass godt på, det går fort og vi skal ikke ha svartsvidd brød. Ristet brød kan deles i biter og has i suppen med revet ost over.

Livet blir atter verd å leve. Og så kan man sette seg godt til rette og vente på soloppgangen.

Bon apetit!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Hilsen forlegger-Anne som takker Trine-Amalie for de gode oppskriftene!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search