Ukas trykkokeroppskrift: Geiteragu (lag den gjerne med lam)

Oppskriften er egentlig basert på lammekjøtt. Men etter et besøk hos en halal-slakter i Drammen kom kokebokforfatter Trine-Amalie hjem med bilen full av geitekjøtt. Geit hadde hun aldri spist før hun kom til Karibia – der gikk det geiter og beitet på nesten hver eneste øy. Men geitekjøttet kom ikke ofte turistene til dels, lokalbefolkningen spiste det selv. Og det skal vi ikke laste dem for. Får du ikke tak i geitekjøtt, kan du bruke lam. Det blir sikkert godt det også, men geit har en mer karakteristisk smak.

Dette trenger du:

  • 1 kg geite- eller lammebog i stykker
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 100 g sellerirot
  • 4 gule løk eller 8 sjalottløk
  • 50 g smør
  • 4 ss olje
  • 1 dl tomatpuré
  • ½ liter vann
  • 2 dl rødvin, gjerne alkoholfri
  • salt og pepper
  • 1 rød chili uten frø
  • 1 ½ ss eddik
  • 1 ts tørket timian eller 1 liten neve frisk
  • noen stilker løpstikke hvis du har, eller
    kvernet hvit pepper
  • 1 dl créme fraiche
  • persilledryss

Sånn gjør du:

  1. Skrell gulrøtter og selleri, del begge i små stykker
  2. Kutt chili i små biter
  3. Rens purren og del den i tynne skiver
  4. Løken skrelles og deles i skiver
  5. Har du ikke løpstikke, vær litt mer raus med pepper
  6. Legg alt i trykkokeren, rør litt så tomatpureen blir fordelt i kraften
  7. Friske urter klippes oppi
  8. Kokes under trykk i 25 minutter
  9. Når trykket er gått ned, tilsettes créme ­fraiche
  10. Serveres med persilledryss og kokte poteter

Undertegnede putter hele, små, uskrellede poteter rett i grytene og synes det fungerer utmerket – prøv gjerne!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Forlegger-Anne
… har liksom ikke helt hjerte til å spise geit når jeg ser en så søt en…

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search