Ukas trykkokeroppskrift: Geiteragu… eller steamet geitekilling…

I påsken steamet og grillet vi en geitekilling; steaming ved hjelp utstyret du vanligvis bruker til å fjerne tapet (!) og så et kvarter på grillen. Killingen var ustresset etter et godt liv i Underdal. Jeg skal love deg det ble godt! 

Neste gang går kjøttet i trykkokeren og her får du en oppskrift!

Oppskriften er egentlig basert på lammekjøtt. Men etter et besøk hos en halal-slakter i Drammen kom vi hjem med bilen full av geitekjøtt. Geit hadde jeg aldri spist før jeg kom til Karibia – der gikk det geiter og beitet på nesten hver eneste øy. Men geitekjøttet kom ikke ofte turistene til dels, lokalbefolkningen spiste det selv. Og det skal vi ikke laste dem for. Får du ikke tak i geitekjøtt, kan du bruke lam. Det blir sikkert godt det også, men geit har en mer karakteristisk smak.

1 kg geite- eller lammebog i stykker
2 gulrøtter
1 purre
100 g sellerirot
4 gule løk eller 8 sjalottløk
50 g smør
4 ss olje
1 dl tomatpuré
½ liter vann
2 dl rødvin, gjerne alkoholfri
salt og pepper
1 rød chili uten frø
1 ½ ss eddik
1 ts tørket timian eller 1 liten neve frisk
noen stilker løpstikke hvis du har, eller
kvernet hvit pepper
1 dl créme fraiche
persilledryss

Skrell gulrøtter og selleri, del begge i små stykker. Kutt chili i små biter. Rens purren og del den i tynne skiver. Løken skrelles og deles i skiver. Har du ikke løpstikke, vær litt mer raus med pepper. Legg alt i trykkokeren, rør litt så tomatpureen blir fordelt i kraften. Friske urter klippes oppi. Kokes under trykk i 25 minutter. Når trykket er gått ned, tilsettes créme ­fraiche. Serveres med persilledryss og kokte poteter.

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.