Ukas trykkokeroppskrift: Jegergryte

Jegergryte er en klassiker. Grei og lett å lage, ingre­diensene finner du i de fleste forretninger. Plukker du sopp, er du heldig. Men plukk bare de soppene du er sikker på. Finner du ikke sopp, tyr du til det som finnes i nærmeste matbutikk. Er du virkelig smart, plukker du sopp som du tørker. Det er veldig greit å ha med seg på ferie og på hytta. Da kan tørket ­sopp komme med i gryta fra starten av.

Dette trenger du:

  • 1 pose reinskav
  • 2 ss smør
  • 1 purre
  • 3 dl vann
  • salt og pepper
  • 1 dl rømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 10 einerbær, knuste
  • 2 dl tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 300 g skogssopp eller sjampinjong
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver brun ost

Sånn gjør du:

Tin reinskavet i posen. Smelt smøret i trykk­kokeren, ha reinskavet i og brun det lett. Purren renses og deles i tynne skiver, has i gryta sammen med vannet og melken. Salte og pepre. Einerbærene knuses i morter ­eller liknende og has i gryta sammen med tytte­bær. Lokket på og kokes under trykk i 15 min.

I mellomtiden steker du de delte baconskivene og bruner soppen i fettet. Rør hvetemelet i rømmen. Når trykket er gått ned, røres rømmen i gryta. Brunosten deles i mindre biter og has i sausen. Rør godt rundt så osten smelter. Soppen og baconet tilsettes til slutt.

Serveres med potetmos, ris eller kokte poteter. Finner du ikke tyttebær, kan du godt bruke tyttebærsyltetøy, den lille søtsmaken gjør ikke retten noe verre, snarere tvert imot.

Og vil du ha flere oppskrifter for trykkokeren din – får du dem i denne boken:

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Har du lyst til å være gjesteblogger? – send en epost til anne@flyt.no, så tar vi en prat!

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search