Ukas trykkokeroppskrift: KABARET

Kabaret, enten på fisk eller kjøtt, er av de rettene som virkelig har gått i bølger. Til tider veldig populært og mye brukt, til andre tider fullstendig i glemmeboken. Til koldtbord, til lunsjgjester, til en dag man synes man fortjener god mat som er gjort klar på forhånd, en kabaret er enkel å lage og tar seg godt ut – det blir litt ekstra stas med en kabaret på bordet.

 

750 g bog av svin
1 ½ liter vann
2 ss salt
10 pepperkorn
6 nelliker
et par kvister frisk salvie
1 laurbærblad

7 – 8 plater gelatin
2 ss kapers
et par kvister salvie
2 hakkete sjalottløk
2 ss sherry, kan utelates
1 liten boks hermetisk ananas
pepperrot
creme fraiche

 

Kok opp vann med krydder i trykkokeren og legg i kjøttet. La det koke godt opp og fjern skummet. Legg på lokk og kok under trykk i 20 minutter. Ta opp kjøttet og sil buljongen. La kjøttet avkjøles. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp buljongen, ha gelatinplatene i og la dem smelte. Tilsett ev. sherry. Ha litt av aspiken i en bolle/form og la den bli kald så den nesten stivner. Del kjøttet i små biter. Legg kjøtt, kapers, hakket løk og blader av salvie i formen. Klarer du å legge det i et pent mønster rundt kanten, tar det seg flott ut. Hell forsiktig resten av aspiken over og sett det hele kaldt til kabareten er stivnet.

 

Løsne kabareten forsiktig med en kniv rundt ­kanten og hvelv den ut på en tallerken. Formen kan ev. dyppes et øyeblikk i varmt vann. Pynt rundt ­kabareten med biter av ananas. OBS! Du må ikke ha ananas i kabareten, da vil gelatinen ikke bli stiv. Det samme gjelder for kiwi.

 

Rør opp créme fraiche med pepperrot. Serveres med godt landbrød.

 

Kunne du ikke like gjerne brukt en skinkeboks og ferdig aspik? Selvfølgelig kunne du det – men hvor ble det av den gode, hjemmelagde smaken? Da blir det i så fall en hurtigvariant, og ikke noe jeg ville ­servert gjester. Du skal kunne være stolt av en flott ­kabaret – det blir du ikke hvis du bare bruker halvfabrikata.

 

[button link=’http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2′ color=’red’ target=’blank’]Kjøp ABC FOR TRYKKOKER her[/button]

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.