Ukas trykkokeroppskrift – Lammegryte med rosmarin og tyttebærsyltetøy… og masse fløte…

Forlegger-Anne tryllet i helgen fram sin helt egne oppskrift, og den ble rett og slett veldig god! Den står ikke i boken, så du må ta godt vare på den! Kanskje printe ut og legge i egen oppskriftssamling?

  • Jeg kjøpte et lammelår på 40 % rabatt.

Det var lettsaltet – jeg tenkte ikke på hva det egentlig betydde! Burde jeg det?

Jeg hadde rett og slett tenkt å sage det i to, men min mann mente at det var en dårlig ide… og delte det opp for meg i passe store biter (jeg laget bitene litt mindre etterhvert…).

  • 5 løk i skiver – disse brunet jeg lett i deilig olivenolje
  • 5 fedd hvitløk – disse hakket jeg opp og blandet i
  • Masse, masse rosmarin – blandet jeg sammen med løk og hvitløk
  • 10-12 poteter med skall
  • Rødvin… ja, det er sjelden jeg heller den i maten… jeg helte en god klunk rødvin i blandingen
  • … og ja, fire store skjeer med rimelig tyttebærsyltetøy!
  • Lammebitene brunet jeg i en egen panne (olivenolje) – og hadde i gryta
  • En hel hvitløk i fedd – føyk oppi i gryta den også…
  • På med lokket, et oppkok – kokte i 10 minutter… dette var på morgenen… så gryta fikk stå til lunch…
  • Nytt oppkok… gryta fikk stå til middag…
  • Nytt oppkok… med gulrøtter i smale skiver og pure i biter – fikk koke lett..
  • Og så… en fløtehus… oppkok…
  • Jeg koker ris ved siden av… da varer gryta et par dager ekstra… denne var imidlertid sååååå god – at det nesten ikke ble noe igjen…

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Forlegger-Anne

Recent Posts

Start typing and press Enter to search