Ukas trykkokeroppskrift: Linser som i Karibia

I Karibia finnes det mengder av bitte små spise­steder. Der brukes det mye trykkokere! Og det lages utrolig mye god mat. Ofte får man «litt av hvert»; litt kjøtt eller kylling, litt ris, litt grønnsaker og ofte en klatt linsestuing til. Jeg gjenoppdaget linsenes vidunderlighet i Karibia. Den beste linsestuingen fikk vi hos Jane på Tobago. Hun hadde to små bord i forbindelse med kjøkkenet og fire bord på en platting ­på stranden utenfor, det var hele restauranten. Jeg har forsøkt å gjenskape Janes linsestuing. Det går ikke. Lyden av bølgene mot stranden, palmesuset, luktene av blomstene, varmen, hele stemningen – det lar seg ikke gjenskape. Men godt blir det. Og veldig sunt!

Dette trenger du:

  • 2 dl grønne linser
  • 4 dl vann
  • 2 laurbærblader
  • 1 buljongterning
  • 1 rød chili, finhakket
  • ca ½ cm revet fersk ingefær
  • 3 vårløk i ringer
  • 2 gulrøtter i småbiter
  • salt og pepper

Sånn gjør du:

Linsene skylles godt i vann. I gamle dager sa man at linsene måtte vaskes, det kunne være småstein blant dem, det har jeg aldri opplevd, så det bryr jeg meg ikke om. Linsene trenger ingen bløtlegging.
Alt hives oppi trykkokeren, kokes i ca 10 min. Slipp ut trykket, ta av lokket, og rør det hele ­sammen så det blir en tykk stuing. Kok ev. litt til all væske er fordampet.
Linsestuingen brukes som et langt sunnere til­behør i stedet for poteter, ris eller pasta, gjerne til grillmat eller til pølser. Kald øl smaker godt til.

Bon apetit!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search