Ukas trykkokeroppskrift: Linser som i Karibia

I Karibia finnes det mengder av bitte små spise­steder. Der brukes det mye trykkokere! Og det lages utrolig mye god mat. Ofte får man «litt av hvert»; litt kjøtt eller kylling, litt ris, litt grønnsaker og ofte en klatt linsestuing til. Kokebokforfatter Trine-Amalie gjenoppdaget linsenes vidunderlighet i Karibia. Den beste linsestuingen fikk de hos Jane på Tobago. Hun hadde to små bord i forbindelse med kjøkkenet og fire bord på en platting ­på stranden utenfor, det var hele restauranten. Her har hun forsøkt å gjenskape Janes linsestuing. Det går ikke. Lyden av bølgene mot stranden, palmesuset, luktene av blomstene, varmen, hele stemningen – det lar seg ikke gjenskape. Men godt blir det. Og veldig sunt!

Dette trenger du:

  • 2 dl grønne linser
  • 4 dl vann
  • 2 laurbærblader
  • 1 buljongterning
  • 1 rød chili, finhakket
  • ca ½ cm revet fersk ingefær
  • 3 vårløk i ringer
  • 2 gulrøtter i småbiter
  • salt og pepper

Sånn gjør du:

Linsene skylles godt i vann. I gamle dager sa man at linsene måtte vaskes, det kunne være småstein blant dem, det har Trine-Amalie aldri opplevd, så det bryr jeg hun seg ikke om. Linsene trenger ingen bløtlegging.
Alt hives oppi trykkokeren, kokes i ca 10 min. Slipp ut trykket, ta av lokket, og rør det hele ­sammen så det blir en tykk stuing. Kok ev. litt til all væske er fordampet.
Linsestuingen brukes som et langt sunnere til­behør i stedet for poteter, ris eller pasta, gjerne til grillmat eller til pølser. Kald øl smaker godt til.

Bon apetit!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.
Hilsen forlegger-Anne som takker Trine-Amalie og som gleder seg til sommer, sol og seiling!
Recent Posts

Start typing and press Enter to search