Ukas trykkokeroppskrift: mer lam «Xenia»

Xenia er et gammelt gresk begrep for gjestfrihet overfor langveisfarende. Gjester som har reist langt byr vi på en skikkelig gresk lammegryte.

Dette trenger du:

  • 1 kg lammekjøtt uten bein
  • 2 løk
  • 1 dl olivenolje
  • 200 g tomater
  • 5 dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • salt og pepper
  • 2 squash
  • 2 ss eddik
  • sukker
  • rosmarin

 

Sånn gjør du det:

  • Skjær lammekjøttet i 2 cm store terninger
  • Skrell løken og hakk den fint
  • Flå tomatene og skjær dem i små biter, eller bruk en boks hakkede tomater
  • Varm oljen i kjelen og brun kjøttetLa løken surre med noen minutter
  • Ha i tomatene, salt og pepper og hell vannet over
  • Smuldre buljongterningen over og rør litt i kjelen
  • Kok under trykk i 15 minutter
  • Skrell squashene og kutt dem i biter på størrelse med ­kjøttet. Slipp ut trykket av kjelen og ha squashbitene i.
  • La det surre i fem minutter uten lokk.
  • Smak til med eddik og eventuelt litt sukker, det skal smake sursøtt
  • Klipp frisk rosmarin over. Serveres med ris eller godt landbrød.

N    Y    T . . .

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Forlegger-Anne
Det er vel strengt tatt en geit som ligger
bak meg ; )

Recent Posts

Start typing and press Enter to search