Ukas trykkokeroppskrift: Nødløsning med lammeskank

Kokebokforfatter Trine-Amalie forteller:

Jeg er så heldig at jeg har en venninne som driver med sau. Hver høst får jeg kjøpt et av hennes lammeslakt. Jeg fikk lammet frosset, grovpartert, lagt i plastposer og skulle pakke det skikkelig for frysing selv. Dagen etter fant jeg ut at skankene, de tynne forbeina, lå igjen i kjøleskapet – tint. De måtte jeg finne på noe å bruke til. Frosne varer som er tint skal ikke fryses igjen. Gode råd er ikke dyre når man har trykkoker. Men hva hadde jeg å lage lammegryte av? Etter en nærmere inspeksjon av grønnsakskurv og kjøleskap, ble dette en form for «suppe på en spiker» – jeg tok det jeg fant.

 

Dette hadde jeg:

  • 2 lammeskanker
  • 8 kokefaste poteter delt i kvarte 3 løk i båter
  • 10 soltørrete tomater 1 ingefærrot i skiver saften av 4 lime
  • mye tørket mint, minst 2 ss salt og pepper
  • litt malt kanel 3 dl vann
  • (3 epler i båter)

 

Og sånn gjorde jeg det:

Opp i trykkokeren med alt sammen, lammeskankene la jeg hele i. Kokes under trykk i 25 minutter, da faller kjøttet av beina, og potetene er fremdeles hele. For sent oppdaget jeg at jeg hadde noen epler jeg kunne hatt i. Kombinasjonen lam og epler er nydelig, ikke minst når man blander inn litt ingefær. Vi reddet situasjonen med restene av et glass hjemmelaget eplegele med mint. Neste gang skal jeg ha epler rett i gryta!

Ble det godt? Tja – hvorfor føyer jeg til denne oppskriften dagen før jeg skal levere boka til forlaget, tror du?

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Forlegger-Anne

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.