Ukas trykkokeroppskrift: Pølse med linser

Denne oppskriften kommer fra Rhônedalen i Frankrike, fra en liten landsby ikke langt fra der det dyrkes Le Puy linser. Men man kan bruke vanlige grønne linser, tørre grønne erter, kikerter eller andre belgvekster, bare pass på å justere koketiden.

Dette er altså fransk bondekost på sitt beste.

Du trenger:

  • 1 ss smør
  • 225 g linser
  • 4 skiver bacon, delt i to
  • 6 gode grillpølser
  • 2 skrelte løk med tre nellikspikre stukket i hver
  • suppekvast (purre, timian, løpstikke, oregano eller
    hva du har av friske urter)
  • eller et par ts Provencekrydder
  • salt og pepper
  • vann

Sånn gjør du:

Bruker du bønner må de bløtes natten over. Smelt smøret før du legger i baconet, ellers vil det lett sette seg fast i bunnen. Del pølsene i store biter, og del dem på langs, ellers sprekker de bare. Jeg brukte løkpølser, det ble veldig godt. La dem få surre litt sammen med baconet. Tilsett linser, løk og krydder. Ha på vann så det dekker halvveis. Kok under trykk 12 minutter. Fjern ev. suppekvasten. Serveres varmt.

Du får mange fine oppskrifter her på nettet, men det er allikevel noe eget med papir! ABC for trykkoker er liten og hendig, i båten, på hytta eller hjemme!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search