Ukas trykkokeroppskrift – Quiche

Den opprinnelige Quiche Lorraine er visstnok en pai fylt med eggestand og bacon, osten ble tilføyet senere. Da retten ble introdusert i Norge var det en pai med skinke og ost. Man trenger faktisk ikke stekeovn for å lage en quiche! Helt det samme som quiche stekt i ovn blir dette ikke, men godt blir det. Du må gjerne lage vanlig paideig og legge den til avkjøling i kjøleskapet en time hvis du gidder.

Paideig:
3 ½ dl mel
1 egg
salt
100 g smør

Det beste er om smøret er virkelig kaldt, gjerne rett fra fryseboksen. Kan du rive det på et rivjern, er det supert. Elles har du melet i en bolle, har smøret oppi i biter og hakker det med en kniv i melet. Når smøret er finhakket kan du bruke fingrene og smuldre det godt i melet. Ha i salt og samle deigen med egget. Kna den godt sammen og legg den kaldt i en plastpose en time. Kjevle deigen ut og kle formen.
Jeg har valgt en snarvei. Det går like greit. Bunnen blir jo ikke stekt når vi tilbereder i trykkoker, men den setter seg, og det er det viktigste. Det blir ingen brun skorpe på quichen heller. Men spiller det ­egentlig noen rolle?

Bunn:
1 pakke Maizena paideig

Denne deigblandingen skal bare blandes med lunkent vann, og den trenger ingen hviletid. Glutenfri er den også. Gjør som det står på pakken. Deigen kan kjevles ut og legges i smurt form. Bruk en tomflaske hvis du ikke har et kjevle for hånden. Det går også an å bare tømme deigen i formen, klemme den ut og trykke den oppover kantene med knokene.

Fyll:
Her bruker du det du liker; skinke i terninger, sprø­stekt bacon, stekt sopp, røkelaks, tomatskiver el.l. Litt gressløk eller finsnittet purre er også godt å ha i.

Eggestand:
3 egg
2 dl fløte eller melk
100 g revet ost
litt salt

Sett en rist i trykkokeren. Fyll vann opp under risten og sett formen med deigen nedi trykkokeren. Å sette formen i trykkokeren når den er full kan by på problemer. Fordel fyllet over paibunnen og hell egge­standen over.
Kokes under trykk i 15 minutter.
Men så skal man ha paien opp igjen, og det kan se litt vanskelig ut. Det trenger det ikke være hvis du har pølseklype og lang pinsett, da løfter du formen greit ut med dem.

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Button text[/mk_button]

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.