Ukas trykkokeroppskrift: Utsmurt flaggermus

Hva i all verden er «Utsmurt flaggermus»?

Den.17. mai 2009 var forfatter Trine  på båttur ned Donau kommet til Spitz i Østerrike.

Hun forteller:

Vi skulle ha festmiddag og valgte en restaurant med servering i hagen under blomstrende kastanjetrær. Menyen var på tysk, og der fant vi «Geschmorte Fledermaus». For meg hørtes det veldig ut som utsmurt flaggermus. Og det så slik ut!

Dette trenger du:

  • 800 g entrecôte
  • 1 løk i skiver
  • smør
  • salt og pepper
  • allehånde
  • 3 dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 2 dl fløte
  • Maizena jevner brun
  • 4 halve hermetiske pærer
  • tyttebærsyltetøy eller solbærgele
  • pastaskruer
  • grønn salat

 

Sånn gjør du:

  • Del kjøttstykket i fire stykker og bank dem litt ut
  • Brun stykkene i smør i trykkokeren
  • La løken surre med et par minutter
  • Ha i vann, buljongterning og krydder og kok under trykk i 20 minutter
  • I mellomtiden koker du pastaskruer
  • Ta kjøttstykkene opp
  • Smak til sausen og jevn den med Maizena jevner.
  • Ha litt saus på varme tallerkener. Nå skal vi lage flaggermus. Skjær først en smal strimmel av hvert kjøttstykke, legg det på sausen. Del resten av hvert stykke i to deler. Så deler du hvert av disse, men la dem henge fast i toppen. Brett stykkene litt ut og legg dem på hver siden av den smale strimmelen. Da skal det se ut som en flaggermus! Hell resten av sausen over kjøttet.
  • Serveres med pastaskruer med persille­dryss, ­hermetiske pærer med tyttebærsyltetøy eller gele, og en grønn salat.
 Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelse)

 

Hilsen Forlegger-Anne som nok en gang takker forfatter Trine-Amalie for sine fine oppskrifter!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search