Ukas trykkokeroppskrift: Yahini – NAM! LAM!

Vi fortsetter like godt med lam – her får du en tyrkisk lammeoppskrift fra Trine-Amalies kokebok!

Lammelår i skiver selges gjerne som grillmat, kanskje ikke nå om høsten, men sjekk om du har noe liggende i fryseren! Det er en fordel om beinet sitter i, det gir bare bedre smak. Finner du ikke lammelår i skiver, ber du de i kjøttdisken om å skjære noen skikkelige skiver til deg. Denne retten er såre enkel. Lammekjøttet får spille hovedrollen. Og nettopp derfor er den også utrolig god!

Du trenger:

  • 4 tykke skiver av lammelår
  • pepper
  • 3 ss smør
  • 4 løk i skiver salt
  • 2 dl vann

Sånn gjør du:

Skjær noen snitt i lammelårskivene så de ikke krøller seg for mye. Gni dem godt inn med pepper. Smelt smøret i trykkokeren og brun skivene lett på begge sider. Ta dem opp og la løken surre et par minutter. Ha kjøttet tilbake, ha på vann og litt salt,  og kok under trykk i 10 minutter.

Serveres gjerne med kokt ris tilsatt grønn eller rød paprika i små terninger.

Nesten for enkelt!

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Takk til Trine Amalie for alle dine fine oppskrifter fra boken!

Hilsen Forlegger-Anne

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.