Ukas trykkokeroppskrift: Yahini – NAM!

Tyrkia er også et av de landene hvor det er mye stein. Der det er stein og fjell, der finnes det sauer. Så også i Tyrkia.

Lammelår i skiver selges gjerne som grillmat. Det er en fordel om beinet sitter i, det gir bare bedre smak. Finner du ikke lammelår i skiver, ber du de i kjøtt- disken om å skjære noen skikkelige skiver til deg. Denne retten er såre enkel. Lammekjøttet får spille hovedrollen. Og nettopp derfor er den også utrolig god!

Du trenger:

  • 4 tykke skiver av lammelår
  • pepper
  • 3 ss smør
  • 4 løk i skiver salt
  • 2 dl vann

Sånn gjør du:

Skjær noen snitt i lammelårskivene så de ikke krøller seg for mye. Gni dem godt inn med pepper. Smelt smøret i trykkokeren og brun skivene lett på begge sider. Ta dem opp og la løken surre et par minutter. Ha kjøttet tilbake, ha på vann og litt salt,  og kok under trykk i 10 minutter.

Serveres gjerne med kokt ris tilsatt grønn eller rød paprika i små terninger.

Sååååå enkelt!!!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Takk til Trine Amalie for alle dine fine oppskrifter!

Hilsen Forlegger-Anne

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Hvordan lage fårikål i trykkoker