Ukas trykkokeroppskrift: Zucca Lunga a Spezzatino

Hvordan lage Zucca Lunga a Spezzatino i trykkokeren… hva nå det er for noe???

På Sicilia dyrkes det mengder med squash, av for­skjellige typer. Det er jo ikke mye smak i grønnsaken som rå, men her får tomat- og squashsuppen et lite løft av basilikum.

 

Dette trenger du:

  • 1 løk, hakket
  • ¼ dl olivenolje
  • 500 g plommetomater uten skinn, hakket
  • 800 g squash, delt i terninger
  • 1 terning hønsebuljong
  • 2 dl vann
  • salt og pepper
  • 1 dl basilikumblader, revet i strimler
  • ½ dl revet parmesan

 

Sånn gjør du:

  • Fres løken i olivenolje et par minutter
  • Tilsett ­tomatene og kok et par minutter til
  • Tilsett squash, buljong­terning, vann, salt og pepper
  • Rør godt rundt. Kokes under trykk i 7 minutter
  • Dryss basilikum og parmesan ­over ved servering

 

 Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Forlegger-Anne gleder seg over lysere tider og kjører litt deilige trykkokebokfarger og sommer i varmere strøk…

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search